VOUCHERE PENTRU ENERGIE 2023. CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ OBŢII 1400 LEI


Veștile nu sunt deloc prea bune pentru românii care ar trebui să beneficieze de sprijinul de la Stat, pentru facturile la energie electrică din anul 2023. Principala problemă este reprezentată de faptul că sunt șanse mici ca aceștia să se folosească de bani, din cauza procedurii complicate pentru a îi obține. Concret, românii care au primit vouchere sociale în 2022 ar trebui să primească și tichete pentru energie în 2023. Acesta era anunțul făcut de oficialii guvernului la finalul anului trecut. Deși românii care au dreptul să le primească nu trebuie să facă nimic, întrucât ele sunt trimise prin poștă, procedura este una complicată.

Mulți români tind să nu primească ajutorul pentru plata facturilor de curent

Sunt șanse destul de mari ca o parte dintre cetățenii țării noastre să își ia gândul de la acest ajutor. Procedurile stabilite de Guvern sunt unele destul de complicate.

Banii se primesc cu greu, iar românii trebuie să parcurgă câțiva pași pentru a beneficia de ajutorul din partea Statului.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă cei care beneficiază de ajutorul în valoare de 1.400 de lei este să  meargă la administratorii blocurilor și să le ceară să scoată din factura de întreținere suma pe care o au de plată la energie electrică pentru fiecare apartament și locatar.Apoi, trebuie să facă o declarație prin care să demonstreze faptul că beneficiază de ajutorul pentru energia electrică. Ulterior, cu acea factură, cu buletinul și cu cardul pe care l-au primit trebuie să meargă la un ghișeu poștal, pentru a depune toate documentele. Astfel, din contul fiecărei persoane, statul își va recupera banii.

Pe baza unui certificat de validare, statul va plăti românilor factura la energie.

Secretul stă într-un certificat de validare pe baza căruia statul român îți va plăti factura la energie.

”Acest certificat de validare a datoriilor este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat. Pentru căldura de la bloc avem peste 190.000 de asociații de proprietari.

E nevoie de trei documente: cartea de identitate, cardul de energie și acest certificat de validare a datoriilor, care se prezintă oficiantului poștal. Se eliberează apoi o dovadă privind operațiunile de servicii de mandat poștal”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, potrivit informațiilor apărute în presă. sursa:cancan.ro