PORCUL ANIMAL CURAT SAU NE CURAT ESTE BINE SĂ MÂNCĂM PORC DA SAU NU?


Pentru că au m-ai rămas puține zile până la data de 20 DECEMBRIE (POPULAR IGNAT SAU TĂIATUL PORCILOR)
Ne am gândit să vorbim puțin despre porci urmând ca despre ignat să vorbim într-un articol viitor.

După cum știm din SFÂNTA SCRIPTURĂ Iisus a alungat diavolii într -o turmă de porci care s -a Dus de s-a înecat în mare.

Întâmplare relată în Sfintele Evanghelii. Evanghelia după Matei (8:28-34), în cea după Marcu (5:1-20) și în cea după Luca (8:26-39).

Acestă minune sau exorcizare făcută de Iisus în vremea când umbla pe pământ a constituit nu doar o mare Diferență într -e religiile lumii ci și un moment de cotitură.

Deși la evrei alături de câini, porcii erau considerate animale, necurate” momentul în care Iisus a îngăduit Legiuni de diavolilor care locuia în tânărul demonizat să intre în turma de porci nu doar că i -a înspăimântat Pe toți cei de față inclusiv pe paznicii turmei care sa înecat în mare.

Ci a constituit un argument infailbil pentru m -ai multe religii în a nu consuma carne de porc cum este cazul Religiei islamice.
Deși și creștinii consideră porcul un animal, necurat” aceștia cotinuă să îl consume porcul fiind un preparat Nelipsit de pe masa de crăciun.
De aici s – a încetățenit printr -e creștini ca după sacrificare măcelarul să facă în fruntea porcului cu un cuțit Semnul Sfintei Cruci dorindu -se ca în acest fel porcul să fie consacrat lui Dumnezeu pentru ca gospodarii să îl Poată consuma. Unii spun că legenda sacrificări porcului este legată de ziua De IGNAT dar despre acesta vom vorbi într-un articol viitor.