PARTENERPARTENERIAT ÎNTRE AMVVD SI SANATORIUL GRAND , EFORIE NORD, JUDETUL CONSTANTA


Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir a încheiat un parteneriat de colaborare cu Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizica si Balneologie, Eforie Nord (Clinica Grand), Judetul Constanța. La baza încheierii acestui protocol, a stat faptul că Amvvd este o asociație de utilitate publică, ce se ocupă de veteranii din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională și este deține acreditată de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale să asigure servicii sociale.
În baza protocolului încheiat, AMVVD va colabora cu Clinica Grand , în vederea asigurării de consiliere și asistență, pentru buna desfășurare a activităților legate de Centrul de Recuperare și Refacere al Militarilor Veterani (CRRMV-AMVVD), de lângă Mănăstirea Dealu.
Totodată, în baza aceluiaşi parteneriat, Clinica Grand pune la dispozitia membrilor AMVVD, lunar, un nr. de 30 paturi pentru membrii asociației, veterani și veterani cu dizabilități din teatrele de operatii, personal rănit în misiunile desfășurate pe teritoriul țării.
De aceeași atenție se vor bucura și ceilalți membrii ai asociației, prioritatea rămânând pentru veteranii cu dizabilități și personalul rănit în misiuni pe teritoriul național, INDIFERENT DE GRAD SAU FUNCȚIE, DACĂ SUNT ACTIVI, ÎN REZERVĂ , SAU RETRAGERE.
Cei internați vor beneficia de 14 zile de tratament, incluzând 6 proceduri cazare și masă, toate decontate prin OPSNAJ și CAS. După caz, se poate elibera concediu medical.

De-a lungul celor 50 de ani de existența , Clinica Grand si-a câstigat un bine meritat prestigiu, atât în țară cât și peste hotare, în special în tratamentul și recuperare a maladiilor aparatului locomotor, astfel, cazuistica se compune din:
– reumatisme degenerative si inflamatorii cronice (P.R., S.A.);
– hernii de disc;
– sechele locomotorii posttraumatice sau postartroplastii;
– sechele neurologice (pareze de nervi periferici, hemipareze si parapareze, nevralgii, nevrite);
– afectiuni dermatologice (psoriazis, eczeme);
– afecțiuni respiratorii : bronșite cronice, rinite cronice, faringite și laringite cronice, sinuzite și unele forme de astm bronsic;
– afecțiuni ginecologice : anexite, sterilitate secundară.
Spitalul dispune de o bază mare de tratament – Laboratorul RMFB nr 2 – cu personal calificat și cu experiență îndelungată, este dotat cu echipament și aparatură modernă specifică pentru procedurile clasice de: electroterapie, termoterapie, laserterapie, magnetoterapie, kinetoterapie și masaj terapeutic. Există și posibilitatea terapiilor, care folosesc factorii naturali de cură, specifici litoralului Marii Negre și lacului Techirghiol din apropiere – apa sarătă si namolul sapropelic din lacul Techirghiol – sub forma hidrokinetoterapiei la bazin și a băilor de namol la cadă, funcționale tot timpul anului.
Clinica Grand asigură asistența medicală continuă pe cele doua secții și cu o linie de gardă permanentă, precum și în regim de ambulator. Medicii de specialitate au program, atât în regim spitalicesc, cât și în ambulatoriul integrat.
Spitalul dispune și de un Laborator de Analize medicale si de un Laborator de Radiologie si Imagistică medicală, aflate la sediul Clinicii Grand.

Pentru detalii si programări, va răspunde dl. Cristi Crăciun, presedintele AMVVD, Sucursala Constanța la telefon: 0730048099

ÎMPREUNĂ_SUSȚINEM_VETERANII

Centrul de Recuperare AMVVD
Asociatia Militarilor Veterani AMVVD
Spital Grand Eforie NordIAT ÎNTRE AMVVD SI SANATORIUL GRAND , EFORIE NORD, JUDEȚUL CONSTANTA