MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE DIN BRĂILA VA FI GAZDA UNEI TRIPLE LANSĂRI DE CARTE ÎN DATA DE 7.02.2020


Nr. 173 / 31.01.2020

COMUNICAT DE PRESĂ
TRIPLĂ LANSARE DE CARTE

Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” vă invită vineri, 7 februarie 2020, 

ora 16, la sediul din strada Polonă, nr. 14, la o triplă lansare de carte: Amintiri brăilene (2013); Destine învolburate (2019); Iubirea, simbol al fericirii (2019), autor Petre Stroe, cărți apărute la Editura „Lucas”, Brăila.
Invitați: Jenică Chiriac și Ionel Negruț.
Moderator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf.
Activitatea face parte din cadrul proiectului Întâlnirile interculturale de la Etnografie, proiect inițiat de secția „Etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I” și realizat în parteneriat cu site-ul „Brăila Chirei”, respectiv cu Armanda Filipine, jurnalist.
Proiectul se adresează elevilor și cadrelor didactice din orașul și județul Brăila având ca scop promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre etnoidentitare. Vor avea loc întâlniri, tururi muzeale și dialoguri despre tradițiile românești și ale tuturor etniilor din orașul Brăila (îndeletniciri casnice, meșteșuguri tradiționale, meșteșuguri artistice, port popular, sărbători și obiceiuri cu dată fixă și dată mobilă, gastronomie tradițională, tradiția văzută din perspectivă literară și muzicală, fotografia/cartea poștală ca document etnografic).
O parte importantă a proiectului va fi dedicată lansărilor de carte, lecturilor publice, întâlnirilor cu scriitori și specialiști din muzee.
Perioada de desfășurare a proiectului: ianuarie-decembrie 2020.
*
„Tentația moralizatoare este motivată de faptul că autorul nu caută și nu așteaptă consacrare literară; scopul său este realizarea unei imagini complexe, extinse, evocatoare, a locului în care a trăit și trăiește – Brăila – și a timpului care a însemnat pentru el copilăria, tinerețea, maturitatea” (Ana Maria Vicol, Cuvânt înainte la volumul „Amintiri brăilene”).