ATENȚIE! LA NEATENȚIE! O Clipă de Adrenalină poate însemna o Viață de Chin


Deși în România deținerea, folosirea și manipularea obiectelor și substanțelor pirotehnice Este reglementată prin lege și teoretic nu m -ai personalul calificat poate avea acces la manevrarea și folosirea unor astfel de substanțe, nici bine nu debutează luna Decembrie a Fiecărui an că deja din dorița de a crește puțin adrenalina se produc adevărate tragedii.
Nu de puține ori cei care folosesc în mod iresponsabil astfel de obiecte pun în pericol atât viața și integritatea corporală atât a lor cât și acelor din jur.
De foarte multe ori cei care aruncă astfel de obiecte nu își asumă nici gestul făcut nici eventoalele cosecițe.
Anual în perioada sărbătorilor de iarnă numărul persoanelor care ajung la urgențe victime Ale folosirii iresoponsabile a petardelor se dublează sau se triplează.
De foarte multe ori victimele unor astfel de gesturi ajungă să își piardă vederea parțial sau chiar să își piardă un ochi ori ambii ochii sau să își piardă ori să le fie amutate parțial membre superioare ori inferioare sau poate chiar degete.
Deși din punct de vedere legaal folosirea acestor obiecte este reglementată prin clasificarea în clase la care populația să aivă sau nu acces.
Cu toate că așa cum am arăt m -ai sus folosirea unor astfel de obiect este interzisă prin lege Toată lumea folosește la liber astfel de obicte targaedia nu este faptul că aceste obiecte se găsesc la liber peste tot ci faptul că nici o autoritate legală cu competențe în domeniu nu își Asumă eventualele evenimete nedeorite ale căror victime cad oameni ne vinovați.
NE ÎNTREBĂM RETORIC DACĂ DEȚINEREA FOLOSIREA ȘI MANIPULAREA UNOR ASFEL DE OBIECTE ESTE STRICT INTERZISĂ CUM SE FACE CĂ LA FIECARE ÎNCEPUT DE DECEMBRIE STRĂZILE ȘI LOCURILE PUBLICE DIN ORAȘE ȘI SATE DEVIN VERITABILE POLIGOANE DE TRAGE ÎN CARE NUMĂRUL ȘI EVNTOALELE VICTIMER COLATERALE NU SUNT ASUMATE DE NIMENI CU ATÂT M AI PUȚIN DE CEI CARE FAC ASTFEL DE GESTURI…?