ADIO POLIȚIA LOCALĂ!


ÎN SFÂRȘIT UN EXEMPLU DE PRIMAR. VESTE EXCELENTĂ PENTRU ORȘOVENI PREMIERĂ NAȚIONALĂ ÎN MUNICIPIUL ORȘOVA Adio, Poliția Locală! Decizie în premieră de ultimă oră
Autor: Petrisor Cana10 ianuarie 2020 EVENIMENTUL ZILEI BUCURESTI
Alt primar a pus gând rău Poliției Locale. Edilul din Orşova a anunțat că vrea să o desfiinţeze pe motiv că este ineficientă. Anunțul survine la scurt timp după ce un alt primar a declarat că va lua aceeași măsură.

Bugetul mic și ineficiența agenților sunt principalele motive pentru care primarul municipiului Orșova, județul Mehedinți, ar vrea să desființeze Poliția Locală, în urbea pe care o păstorește.

Edilul Marius Stoica a declarat, citat de Radio Româna Actualități (RRA), că localitatea are un buget mic, iar banii alocaţi pentru salariile poliţiştilor pot fi utili pentru rezolvarea altor probleme, cum ar fi curăţenia oraşului sau întreţinerea spaţiilor verzi.

În plus, agenții Poliției Locale sunt acuzați că nu taie sancțiuni suficiente, iar multe dintre procesele verbale sunt respinse în instanță.

„Acum facem stat de plată pentru luna decembrie şi vă pot spune că un poliţist local care a lucrat 20 de zile, adică 160 de ore, are un salariu 3340 de lei, normă de hrană de 740 de lei pe lună. Şeful de serviciu, care nu a lucrat toată luna decembrie, a luat în mână 6290 de lei şi normă de hrană în banii ăştia. Per total, am cheltuieli cu Poliţia Locală care ajung la fabuloasa sumă de 6 miliarde de lei vechi”, susține primarul.

Când vine vorba de activitatea polițiștilor locali, localnicii spun că salariile sunt cam mari față de munca prestată. Unul dintre ei a pus punctul pe „i”: „Parcă Primăria le-a stabilit salariile”.

„Noi facem o analiză cât se poate de pertinentă şi posibil să fim primul municipiu din România care desfiinţează Poliţia Locală pentru că este ineficientă. Avem o cheltuială mare şi nu avem niciun folos din partea acestei instituţii”, susține primarul din Orșova.

După ce a aflat intenţia administraţiei, şefa Poliţiei Locale a intrat în concediu medical, aşa că nu a fost găsită la birou pentru a-şi spune un punct de vedere.